WIE WE ZIJN

Zo ontstond Ruth en Simcha vieren feest

Jolanda: 'Toen ik een aantal jaren geleden ontdekte wat Gods bedoeling is met Zijn feesten kreeg ik het verlangen dat te laten zien aan gezinnen met kinderen. Stap voor stap vormde zich het idee voor de prentenboeken over Ruth en Simcha. Gods feesten hebben een prachtige boodschap voor ons allemaal! Door het gaan vieren van Gods feesten is mijn relatie met mijn Hemelse Vader gegroeid. Het is mijn gebed dat ouders en kinderen door het lezen van de boeken, net als ik zelf bij het schrijven ervan, met grote verwachting gaan uitkijken naar de terugkomst van Koning Jezus!' Van schets … naar Ruth en Simcha!

Nans: 'Al jong droomde ik ervan een kinderboek te illustreren. Die droom was ver weg geraakt, toen ik op een bijzondere manier in contact kwam met Jolanda. Al schetsend ontstonden de personages van Ruth en Simcha!'

Wij maken deze boeken over Gods feesten voor alle gezinnen met kinderen die meer willen ontdekken over deze feesten en Gods bedoeling daarmee.

In 2019 verschijnt het boek 'Ruth en Simcha vieren het Bazuinenfeest'. De bedoeling is dat in 2020 de prentenboeken 'Ruth en Simcha vieren Grote Verzoendag' en 'Ruth en Simcha vieren het Loofhuttenfeest' gereed zijn. Het zijn boeken over de drie najaarsfeesten. Er zijn ook nog vier voorjaarsfeesten. De najaarsfeesten zijn het meest onbekend, vandaar dat we eerst een serie boeken over deze feesten maken.


RUTH EN SIMCHA

Wie zijn Ruth en Simcha?

Ruth

Hoi, ik ben Ruth. Ik ben soms wat ondeugend en neem Simcha altijd mee als er iets spannends te beleven valt. Ik hou van ontdekken en van avontuur. Feest vieren en muziek maken vind ik geweldig! Mijn papa en mama hebben mij, toen ik nog heel klein was, al verteld over Jezus. Nu ben ik acht jaar oud. Ik ga voor het eerst het Bazuinenfeest, Grote Verzoendag en Loofhuttenfeest vieren. Zullen we samen gaan ontdekken wat dat voor feesten zijn?

Simcha

Hallo, ik ben Simcha. Ik ben vijf jaar oud en ik speel heel graag met Ruth. Ruth is mijn grote vriendin, ze woont bij mij in de straat. Mijn papa en mama zijn Joods. Eerst kende ik Jezus nog niet. Maar nu wel, omdat Ruth mij over Hem verteld heeft! Mijn poes heet Okki. Hij mag ook altijd meedoen!

In de Bijbel zien we dat Ruth oorspronkelijk niet bij het volk van God hoort omdat ze niet Joods is. Maar zij wil graag de God van de Bijbel dienen en zegt: 'Uw volk is mijn volk en Uw God is mijn God!' God zorgt ervoor dat ook andere mensen (niet-Joods) bij Zijn volk mogen horen. Simcha betekent: 'met vreugde'. In de toekomst zijn zowel Joden als niet Joden samen één volk van God en vieren zij ook met vreugde samen feest met hun Koning!