CREATIEVE VERWERKING BIJ GODS FEESTEN


Puzzel Bijbelse feesten

In het juni nummer van het magazine van Family7 stond een puzzel over de Bijbelse feesten. Leuk om te maken, je vindt hem hieronder!

Ideeën om samen Pesach te vieren

Jezus, het Lam van God

Heb jij wel eens opgesloten gezeten in de badkamer, omdat je de deur niet open kreeg? Je roept hard om hulp... en gelukkig, mama hoort je! Ze doet de deur open. Je zit niet meer vast, maar nu ben je vrij! Het Pesach feest gaat er ook over dat God je vrij maakt door Jezus.


Ideeën om samen het Feest van Ongezuurde Broden te vieren

Zuurdesem challenge

Het Feest van Ongezuurde Broden: wat is dat eigenlijk, een ongezuurd brood? Wat betekent dit feest? Als je wel van een uitdaging houdt, ga dan samen de zuurdesem challenge aan! Bak brood zoals ze dat vroeger in de Bijbel deden, ontdek in de Bijbel wat zuurdesem is, en vooral: leer meer over wat Jezus heeft gedaan voor jou!

Ideeën om samen het Wekenfeest te vieren

Gods wet in mijn hart

Weet jij welk Bijbelverhaal met deze cake wordt uitgebeeld? Ja inderdaad! Het verhaal waarin het volk Israël de wet van God kreeg op de berg Sinaï. Ze kregen twee stenen tafelen. Heel veel jaren later kreeg Gods volk de Heilige Geest. Ontdek in de Bijbel en met een mooie film wat deze twee gebeurtenissen met elkaar te maken hebben en maak samen deze heerlijke wortel/notencake, met mascarpone en zelfgemaakte marsepein. 


Ideeën om samen het Bazuinenfeest te vieren
 

Beeld: Flickr, Len Radin

Maak je eigen sjofar 


Wat voel jij en wat denk je als er een politieauto, ambulance of brandweer door jouw straat rijdt met de sirene aan? Het geluid is hard. Alarm, er is iets aan de hand! Een sjofar heeft ook een indrukwekkend, hard geluid. Je kunt het geluid niet missen. Als je het geluid hoort, dan let je meteen op: hè, wat is dat? Leer meer over de sjofar en maak er één! 

Maak je maar klaar

'Ik kom eraan, maak je maar klaar!' zegt Koning Jezus. Hoe doet je dat dan, jezelf klaarmaken voor als Koning Jezus terugkomt?


Vertellen over Koning Jezus

God wil heel graag dat alle mensen Hem leren kennen. Koning Jezus zegt: jij bent het zout van de aarde en het licht van de wereld. Wat betekent dat? Hoe kun jij anderen vertellen over Jezus en Zijn liefde laten zien?

Wat een mini maan!

Het Bazuinenfeest wordt gevierd als er een mini maan te zien is. Waarom wordt dit feest dan gevierd? Leer met elkaar over hoe God de maancyclus heeft gemaakt en aanbid Hem, de grote Schepper!

Recept sjofar taart

Maak met elkaar deze feestelijke sjofar taart voor het Bazuinenfeest. In de bijlage vind je het recept.

Ideeën om samen Grote Verzoendag te vieren

Waar zijn jullie?

'Waar zijn jullie?' vraagt de mama van Ruth. Het lijkt erop dat Ruth en Simcha iets hebben gedaan wat niet mocht... 'Waar ben je?' zei God ook tegen Adam, toen hij en Eva de eerste zonde deden.

Zonde... wat is dat eigenlijk? Wat gebeurt er als je zonde doet? En hoe zorgt Vader God er door Koning Jezus voor dat het weer goed komt? Genesis 3 uitgelegd met het voorbeeld van de vaas.

Verootmoedig jezelf

'Ver-oot-moe-di-g jezelf'. Wat een moeilijk woord! Als Vader God het feest van Grote Verzoendag geeft, vraagt hij ons dit te doen. Maar wat betekent dat? Denk samen na over het volgen van Gods weg!

Een man in witte kleren

Op Grote Verzoendag is er een man in witte kleren, die het huis van Vader God binnengaat. Dat is de hogepriester. Wie is hij, waarom ziet hij er zo uit en wat doet hij precies? En wat zegt dit over Jezus, Yeshua, die onze Hogepriester in de hemel is? 

Ideeën om samen het Loofhuttenfeest te vieren

God woont bij ons

Als je mocht kiezen dat er iemand bij je zou mogen komen wonen, wie zou dat dan zijn? Jouw vriend of vriendinnetje? Of iemand uit je familie? Misschien een beroemd persoon?

En als je bij elkaar woont, wat doe je dan allemaal samen? Is dat hetzelfde als er iemand op visite komt, of komt logeren? Wat is het verschil?

Samen wonen is: heel dichtbij elkaar leven. Dichterbij kan niet! De loofhut laat Gods boodschap in dit feest zien: dat Hij heel dicht bij mensen wil wonen, heel dichtbij jou!

Op reis

Het volk Israël woonde in tenten tijdens hun reis door de woestijn. Als je het Loofhuttenfeest viert en een tent bouwt, denk je terug aan hoe God voor Israël zorgde toen ze op reis waren. Zo leer je hoe Hij ook elke dag voor jou zorgt!

Doe deze verwerking ook mee en maak een mooie Bijbelse kijkdoos!


 

Wees blij!

Het Loofhuttenfeest is een blij feest! En het duurt maar liefst zeven dagen.  

Ontdek wat de reden is dat je zo blij mag zijn op dit feest, en maak samen een mooie blije versiering voor in je loofhut! 

Ideeën om samen de shabbat te vieren

Recept vlechtbrood

De rustdag, de sabbat, is een wekelijks feest van God. Een tijd om Hem te ontmoeten! Een tijd van rust, even stilstaan, tijd voor elkaar, voor anderen. Koning Jezus zegt: Ik ben het Brood des Levens. Wat betekent dat voor ons? Je moet (brood) eten om in leven te blijven. Maar gewoon brood zorgt er niet voor dat je voor altijd leeft. Koning Jezus zorgt daar wél voor. Hij is het Brood des levens, Hij geeft ons elke dag wat we nodig hebben en zorgt er ook voor dat we eeuwig leven krijgen!